Tennessee osariigis asuva Memphise muusikaga seotud vaatamisväärsused – Beale Street, Sun Studio ja Elvis Presley kodu Graceland ametnike sõnul ohus ei tohiks olla, teatab Los Angeles Times.

Ka Memphisest allavoolu tekitab Mississippi veetase muret. New Orleansi lähedal avas USA armee insenerikorpus liigveelaskme, et lasta üleliigne vesi Pontchartraini järve ja Mehhiko lahte. Eelmisel nädalal lasti Missouri osariigis õhku osa kaldapealsest, mis päästis linnad, kuid ujutas üle põllumaa.

Kella 18-ks esmaspäeval kohaliku aja järgi oli veetase Memphises tõusnud 14,5 meetrini. Rekord 14,8 meetrit on püstitatud 1937. aasta ajaloolise üleujutuse ajal, kui mitmes osariigis hukkus kokku 500 inimest.

Memphise linnapea A.C. Wharton Jr-i sõnul käivad ametnikud ukselt uksele ja hoiatavad inimesi ohu eest.

Enam kui 1300 Memphise piirkonna maja elanikel on kästud kodust lahkuda ja neljas ajutises varjupaigas viibib 370 inimest. Üleujutus kahjustab oodatavalt enam kui 3000 hoonet, sealhulgas 949 ühepereelamut Memphises ja seda ümbritsevas Shelby maakonnas.

Linna valvavad patrullid, et vältida rüüstamist ning tervishoiuametnikud hoiatavad madude eest, kes samuti tulvavee eest põgenevad.

Louisiana osariigi kuberner Bobby Jindal kuulutas välja eriolukorra ja kutsus teenistusse 400 rahvuskaartlast, kes hoiatavad elanikke ohtude eest ning kontrollivad kaldavalle ja asetavad vajalikesse kohtadesse liivakotte.