Vähe sellest, et Damaskuses auvahtkonna kõrvale ülesrivistatud orkester mängis Vene hümni mööda, ei suutnud ta hakkama saada ka oma kodumaa hümniga.

Võimalik, et tegu oli ka mingisuguse Süüria muusikalise eripäraga. Ka võõrustajal, Süüria presidendil Bashar al-Assadil oli piinlik, kuid mõlemad riigipead jäid „etenduse“ lõpuni väärikateks.

Kakofoonia Medvedevi Süüria visiit siiski ei tumestanud. Al-Asam ja Medvedev sõlmisid rea kokkuleppeid. Muu hulgas kutsusid presidendid Iisraeli üles liituma tuumarelvastuse leviku tõkestamise leppega.

ITAR-TASSi teatel rõhutati Vene-Süüria ühisavalduses, et mõlemad pooled hakkavad koordineerima oma pingutusi, et muuta Lähis-Ida massihävitusrelvade vabaks piirkonnaks.

Sõjaliste ekspertide hinnangul on juudiriigil aga 100 kuni 300 tuumalõhkepead. Vastavalt 1965. aastal USAga kokkulepitud topeltstandardite poliitikale, Iisraeli ei kinnita ega ka eita tuumarelva omamist. Ei viida läbi ka katsetusi ning vastuseks ei avalda Washington Tel-Avivile survet.

Kuid aprillis 2010 tegi USA president Barack Obama ühel esinemisel avalduse, et Ühendriigid hakkavad nõudma Iisraeli ühinemist tuumarelvade levikut piirava leppega.