Kudrin ütles vastuseks Medvedevi ettepanekule tagasi astuda, et enne sellekohase otsuse vastu võtmist peab ta nõu Vladimir Putiniga. „Mul on tõesti teiega erimeelsusi, aga ma võtan otsuse seoses teie ettepanekuga vastu, olles nõu pidanud peaministriga,“ ütles Kudrin Lenta.ru vahendusel.

„Te võite nõu pidada, kellega tahate, sealhulgas peaministriga, aga niikaua kuni mina olen president, võtan ma sellised otsused vastu ise,“ kuulutas Medvedev. „Teil tuleb otsustada väga kiiresti ja anda mulle juba täna vastus: kas te lähtute sellest, et erimeelsusi, mida te mainite, ei eksisteeri ja siis tuleb teil sel teemal kommentaar anda. Kui need erimeelsused eksisteerivad, ei näe ma teist väljapääsu, kuigi see on mulle, loomulikult, ebameeldiv.“

Medvedev teatas, et kutsub korrale iga vastutustundetult lobiseva ametniku ja seda kuni ametivolituste lõppemiseni 2012. aasta mais. „Igaühel, kes presidendi, valitsuse või ükskõik, millise isiklikku eluplaani omava inimese kursis kahtleb, on õigus pöörduda minu poole avaldusega, aga seda tuleb teha avatult,“ rõhutas president.

Kudrin oli varem USA-s visiidil viibides öelnud, et keeldub Venemaa valitsuses töötamast, kui peaministriks saab Medvedev, sest neil on omavahel liiga suured erimeelsused.

Medvedevi pressiesindaja Natalja Timakova teatas hiljem, et president kirjutas alla ukaasile Kudrini ametist vabastamise kohta. Interfaxi teatel Kudrin ise selleks avaldust ei esitanud. Otsuse võttis vastu Medvedev peaminister Putini ettepanekul.