Üleskutse peale tuli pealinna Caracase tänavatele sadu inimesi, kelle vastu politsei kasutas pisargaasi ja väidetavalt oli kuulda ka tulistamist, vahendab uudistekanal BBC.


Ööpäeva jooksul sai vigastada enam kui sada inimest. Telekaadritelt oli näha, kuidas pealinna lähedal asuva La Carolta õhuväebaasi juures kihutasid riigipeale alluvate julgeolekujõudude soomukid meeleavaldajatele otsa.

Teisipäeva õhtul pärast ülestõusu mahasurumist, tegi Maduro avalduse, kutsudes üles rahvast „maksimaalselt mobiliseeruma, et tagada rahu“. „Me võidame!“ kuulutas ta tele-eetris. „Terasest närvid! Ma rääkisin kõigi (kaitseringkondade ja tegutsemispiirkondade) komandöridega, kes on väljendanud oma täielikku lojaalsust Rahvale, Põhiseadusele ja Isamaale.“

Opositsiooniliider Guaidó väidab aga, et Madurol ei ole enam kontrolli oma relvajõudude üle, ja kutsus äärmussotsialistlikku valitsust võimu rahumeelset üle andma. Oma toetajaskonda ärgitas Guaidó, keda tunnustab legitiimse riigipeana enam kui poolsada riiki, sh USA, täna uuesti tänavatele tulema.

56-aastane Maduro, keda toetavad Venemaa ja Hiina, keeldub võimust loobumast.