„Me oleme siin all kõik väga hästi organiseerinud,” ütleb üks kaevuritest videos BBC Newsi vahendusel. „Siin lahutame me meelt, peame iga päev koosolekut ja teeme plaane. Siin me palvetame.”

Taustal on näha teisi kaevureid kaamerasse lehvitamas. Enamik on habetunud ja ilma särkidega. Kõik tunduvad higistavat.

Ühel seinal võib näha kappe meditsiinitarvetega.

Üks kaevur peab kõne, milles kiidab oma töökaaslasi ning teised katkestavad teda heakskiitvate hüüatuste ja aplausiga.

Tervishoiuminister Jaime Manalichi sõnul on kaevurid kaotanud kehakaalu ja vedelikku, kuid on suhteliselt hea tervise juures. Esimese 17 päevaga, kui neil veel välismaailmaga kontakt puudus, kaotas iga mees kehakaalust 8-10 kilogrammi.

Kaevurid on hästi organiseeritud ja distsiplineeritud, sest suutsid kolmeks päevaks mõeldud toiduvarudega läbi ajada 17 päeva.

Koostamisel on spetsiaalne kehalise liikumise programm, et hoida mehi füüsiliselt ja vaimselt tervetena nende mitmekuuse ooteaja jooksul.

Ühe kaevuri perekond kaebas kaevanduse omanikud ja valitsuse inspektorid kohtusse. Nad süüdistavad San José kaevanduse omanikke turvanõuete rikkumises ning ametnikke hooletuses, sest kaevandus lubati pärast 2008. aasta õnnetust uuesti avada.

Õnnetust uurib Tšiili parlamendikomisjon ja president Sebastián Piñera on lubanud karistada igaüht, kes juhtunu eest vastutav on.