Teenekas inimõigusaktivist osales parajasti terroriohvrite mälestamisüritusel ning asetas hukkunute mälestuseks lilli, teatavad Interfax, newsru.com ja gazeta.ru. Videot vahejuhtumist saab vaadata SIIT.

Vanaprouat löönud noormees üritas põgeneda, kuid peeti inimeste poolt sündmuskohal kinni ja anti üle miilitsale. Moskva Helsingi grupi liider Aleksejeva, kellele olid toeks samuti kohal viibinud opositsioonipoliitik Boriss Nemtsov ja inimõigusliikumise Memorial esindaja Lev Ponomarjov, õnneks tõsiselt viga ei saanud ning läks pärast intsidenti koju.

Aleksejeva ütles Interfaxile, et peab juhtunut provokatsiooniks. "Ma olen elus. Võimalik, et mul on kerge peapõrutus. Ta lõi mind pähe hetkel, kui ma käisin lilli asetamas."

Samuti väitis Aleksejeva, et mees oli talle enne löömist öelnud: "Sa oled veel elus?"

Seniste andmete kohaselt on praegu miilitsajaoskonnas viibival ründajal vanust 28-35 aastat. Miilitsast pärit allikate sõnul on mees ka purjus ning ta olevat jaoskonnas isegi magama jäänud. Samas Aleksejeva sõnul tundus mees kaine.

Ljudmilla Aleksejeva on üks Venemaa teenekamaid inimõigusaktiviste ning talle on Euroopa Parlamendi poolt omistatud mainekas Sahharovi preemia. Märtsi alguses külastas Aleksejeva Eestit ning andis intervjuu ka Delfile.