47News teatas, et majast leiti kaks Kalašnikovi automaati, Kalašnikovi kergekuulipilduja, kaks automaati Kedr, Makarovi ja TT püstolid ning padruneid ja kuuliveste kirjaga „FSB”, vahendab Meduza.

RBK allikate teatel leiti majast ka granaadiheitja. 78.ru ja 47News teatasid, et kohapeal töötasid politsei, uurimiskomitee, Venemaa Rahvuskaart, eriolukordade ministeerium ja Föderaalne Julgeolekuteenistus (FSB).

Mash na Moike teatas, et majast leiti ka vere jälgedega madratsid. Veel oli seal palju ikoone, spordisaal ja lasketiir, teatas 47News. Seest oli maja räämas ja rämpsu täis. Väljaande Bumaga teatel said majas elanud lapsed ilmselt sõjalist väljaõpet. Mash na Moike teatel seisab maja kõrval suur puust rist.

Pereisa vahistati. 47Newsi teatel tutvustas ta end õiguskaitseorganite töötajatega kohtudes Venemaa sõjaväeluure GRU polkovnikuna. Vahistatu nimi on Andrei Bovt. 1997. aastal muutis ta nime, enne seda oli ta Andrei Lobadjuk. Komsomolskaja Pravda teatel tegeles Bovt varem puidutöötlemisega pereäris ning tema vennal ja emal on oma mööblivalmistajate kool. Ema nimele on registreeritud religioosne organisatsioon. Bovt elas koos Svetlana Lobadjukiga, kes on talle lähedane sugulane.

Bovti kahtlustatakse relvade ja lõhkeaine ebaseaduslikus käitlemises ning 13-aastase tütre vägistamises. Uurijate väitel vägistas mees tüdrukut seitse aastat. Teade vägistamise kohta saigi põhjuseks, miks maja eile kontrolliti. 47News kirjutas, et vägistamisest teatas politseisse keegi naine. Kannatanu ja tema ema on üle kuulatud. RBK teatel ütles Bovti elukaaslane, et tütar rääkis talle suguühtest isaga, aga ta ei pöördunud politsei poole, sest kartis laste elu ja tervise pärast. Naine kinnitas ka, et majast leitud relvad kuuluvad Bovtile, kes kinnitas, et „töötab KGB-s” ega rääkinud endast midagi, selgitades seda salastatusega.

Peres kasvas kuus last, kellest ükski ei osanud öelda oma perekonnanime, teatas Mash na Moike. Kõik lapsed viidi majast minema. 47Newsi teatel olid kolm last täisealised: 18-aastane Ioann, 20-aastane Pavel ja 24-aastane Pjotr. Nooremad lapsed ei käinud koolis, väitis Komsomolskaja Pravda. Üks naaber väitis aga, et lapsed õpivad internaatkoolis Gattšinas. Teine külaelanik rääkis Pjatõi Kanalile, et lapsed olid kinnised ega suhelnud kellegagi.