Pärast seda, kui Le Pen oli esinenud avaldusega, püüdis ajakirjanik Paul Larrouturou esitada presidendikandidaadile küsimuse Rahvusrinde Euroopa Parlamendi assistentide afääri kohta.

Europarlament nõuab nimelt Le Penilt tagasi 340 000 eurot, millest 298 500 eurot pidi Le Pen tagasi maksma juba teisipäeva südaööks.

Selle summa maksis Le Pen oma kabinetiülemale Catherine Griset´le, ametlikult selle eest, et Griset on alates 2010. aasta detsembrist töötanud europarlamendis tema assistendina. Juhtumit uurinud Euroopa Liidu pettusevastane amet (Olaf) aga leidis, et Griset külastas oma väidetavat töökohta Brüsselis haruharva ja ei suutnud ka tõestada, et ta selles linnas resideeruks. Selle asemel tegeles ta parteiasjade ajamisega Prantsusmaal.

Teine nõue puudutab Le Peni assistenti Thierry Légier´d, kes sai 2011. aastal fiktiivse töötasuna 41 500 eurot. Kuna see nõue esitati poliitikule alles jaanuari keskpaigas, on tal selle täitmisega pisut rohkem aega.

Turvamehed haarasid aga ajakirjanikust kinni, talutasid jõhkralt ukseni ja viskasid välja.

Järgnes sõnavahetus, mille käigus üritas Larrouturou öelda, et on üritusele akrediteeritud, kuid see ei muutnud midagi. Turvamehed lasid käiku ka rusikad.