Sellise avalduse tegi enne traditsiooniliste härjajooksude algust Iruña-Pamplona linnavalitsus. Vuvuzelad keelati „ebameeldiva ja ohtliku“ lärmi tõttu, mida nad tekitavad, teatab Agence France-Presse.

Palju turiste kohale meelitava menuka San Fermíni festivali ajal toimuvad linna tänavatel igapäevased jooksud koos härgadega, millest iga soovija osa võib võtta.

Iruña-Pamplona härjajookse peetakse üheks aastasündmuseks ning näidatakse ka Hispaania televisiooni otse-eetris. Ürituse ajal lastakse tänavatele härjad, kes ajavad jooksjaid taga. Distantsi pikkuseks on 826 meetrit.

2009. aastal sai üks hispaanlane jooksu ajal surma ja mitu inimest viga. Aasta varem piirduti ohvriteta, kuid kümned osalejad said viga. Kokku on alates 1911. aastast festivalil härgade tõttu hukkunud 15 inimest.

Vuvuzelad on plastikust pasunad, mida kasutavad traditsiooniliselt Lõuna-Aafrika vutifännid. LAVis toimuva MMi ajal on nende heli peale juba korduvalt kaevanud nii fännid, pallurid kui ka mänge edastavad telejaamad.