Moskva siseasjade osakonna info ja avalike suhete valitsusest teatati infoagentuurile ITAR-TASS, et intsident toimus tavalise päevase patrullteenistuse ajal.

Militsionäärid soovisid kontrollida ühe mehe dokumente, kuid too haaras põuest traumaatilise püstoli (gaasi, kummikuulide vms tulistav kerglaskerelv) ja avas tule. Korravalvuritel õnnestus rüseluse käigus mees kahjutuks teha ja kinni pidada. Kannatanutest ei teatata.

Hiljem selgus, et militsionääre tulistanu oli röövkallaletungi pärast juba alates 2007. aastast föderaalsel tasandil tagaotsitav.

Vesti TV teatel üritas mees ronida üle piirde, mis eraldab revolutsionäär Vladimir Uljanov-Lenini mausoleumi väljakust, kuid teda tõttasid takistama militsionäärid.

"Mul oli idee ronida automaadiga sinna ja tulistada sarkofaagi. Pidasin nõu inimestega, kes ütlesid, et pole vaja - see on soomustatud," ütles täna keskpäeval korravalvureid tulistanud ja kinnipeetud Sergei Karpentsov.

Venemaal levib tuhandeid ümberehitatud traumaatiliseid püstoleid, millega sooritatakse ohtralt kuritegusid. Alles möödunud nädalavahetusel lasti Moskvas maha üks autojuhi dokumente kontrollinud militsionäär.