Eelnevalt avaldas president suhtlusvõrgustikus Twitter haiglasviibimise teemal videoklipi, milles vihjas, et teeb majast välja üllatusvisiidi. "Mõtlesin, et teeme väikese üllatuse tänaval viibivatele patriootidele. Nad on seisnud väljas pikka aega ja armastavad meie riiki," sõnas Trump.

Seejärel sõitis ta mustas džiibis mõne minuti jooksul mööda tänavaid, lehvitades tee ääres seisnud inimestele. Trump kandis maski, nagu ka teised autos viibinud inimesed.

Walter Reedi sõjaväehaiglas töötav arst James Phillips oli nördinud presidendi äkkvisiidist väljaspool haiglat. Phillips nimetas Twitteris riigipea tegevust hulluks.

"Iga inimene, kes oli presidendi täiesti kasutu visiidi ajal autos, peab olema kaks nädalaks karantiinis. Nad võivad haigestuda. Nad võivad surra. Poliitilise teatri pärast. Trumpi käsul riskisid nad eluga. See on hullumeelsus," säutsus sõjaväehaigla arst. Phillips lisas, et nakkusohu tõttu oli Trumpi tegu vastutustundetu ja uskumatu.

Valge Maja pressiesindaja kommenteeris pühapäeva õhtul kohaliku aja järgi, et Trumpi lahkumine toetajaid tervitama leiti arstide meeskonna teatel olevat ohutu. "Presidendi ja asjaosaliste kaitsmiseks võeti asjakohased ettevaatusabinõud," kinnitas Valge Maja.

Pühapäeval sotsiaalmeedias avaldatud videos kinnitas USA president, et õppis ise haigestudes koroonaviiruse kohta palju. "See on olnud tõeline kool ja mitte kool, kus raamatuid loetakse. Ma saan nüüd asjast aru," lausus Trump. Ühtlasi tänas ta haiglatöötajaid ja arste.

Varsti pärast video avaldamist lahkuski Trump hetkeks haiglast, et autost oma toetajaid tervitada.