Leung osales tseremoonial, millega märgiti kommunistliku Hiina asutamist 1949. aastal. Sajad meeleavaldajad karjusid talle politsetõkete tagant, et ta tagasi astuks. Kui tseremoonia algas, meeleavaldajad vaikisid ja keerasid selja, vahendab Associated Press.

Üle lendasid helikopterid, mis kandsid Hongkongi ja Hiina lippe, kusjuures viimane oli märkimisväärselt suurem.

Oma kõnes ei maininud Leung otseselt meeleavaldusi, mis on blokeerinud linnas tänavaid juba päevi, et nõuda tõelist demokraatiat.

Vaatamata teravnevale retoorikale mõlemalt poolt möödus öö vastu kolmapäeva pidulikus meeleolus ja politseinikke oli näha vähe. Et kolmapäev ja neljapäev on vabad päevad, oodatakse meeleavaldajate arvu järsku kasvu.

Pole selge, mida meeleavaldajad järgmisena teha kavatsevad. Otseseid kõnesid ei ole peetud ega ametlikke avaldusi tehtud.

Tänavaprotestideni viinud loenguboikottide organiseerija, Hongkongi tudengite föderatsiooni peasekretär Alex Chow ütles, et tudengid kaaluvad erinevaid võimalusi, kui nende nõudmisi ei täideta, sealhulgas meeleavalduste laiendamist, streigi organiseerimist ja valitsushoone hõivamist.

Hiina president Xi Jinping lubas oma rahvuspäeva kõnes kindlustada vankumatult Hongkongi õitseng ja stabiilsus.

Hiina valitsus on tudengite juhitud meeleavaldused ebaseaduslikena hukka mõistnud, kuigi ei ole seni väga sekkunud, jättes kriisi lahendamise Hongkongi võimudele. Nädalavahetusel kasutas politsei meeleavalduste laialiajamiseks pisar- ja pipragaasi, kuid meeleavaldused vaid laienesid.