Pretsedenditud õppused „Tankibiatlon“ on pühendatud Prohhorovka all toimunud ajaloo suurima tankilahingu 70. aastapäevale. Rahvusvahelisest etapist võtavad sel aastal osa Armeenia, Valgevene ja Kasahstani tankistid, järgmisele võistlusele said Šoigu kutse Saksamaa, Itaalia ja USA relvajõud, teatab Rossija 1.

Venemaa relvajõudude tankivägede parimatele meeskondadele antakse ülesanne läbida 18 kilomeetrit, ületades erinevaid takistusi ja tabada sihtmärke enam kui kahe kilomeetri kauguselt. Tuld antakse tankimakettide ja madalal lendavate objektide pihta. Nagu pärisbiatlonis ehk laskesuusatamises tuleb meeskondadel iga möödalasu eest läbida poolekilomeetrine trahviring. Manööverdamist, tulistamist kohapealt, tule andmist koos suurtüki pööramisega 90 kraadi võrra ja teisi keerulisi elemente hindab spetsiaalne sõjaline žürii. Tankid T-72 näevad välja ootamatult erksavärvilised: nad on värvitud erinevat värvi – punaseks, siniseks, kollaseks ja roheliseks – ning sama värvi on ka märklauad, mille pihta tulistatakse. See on vajalik selleks, et pealtvaatajad võiksid võistluse käigus paremini orienteeruda.

Uut sportlikku show'd „Tankibiatlon“, mida Vene televaatajad näevad alates sellest sügisest, võib nimetada ülemaailmseks esietenduseks, kuulutab Rossija 1. See on tänapäevase televisiooni üks tehnoloogiliselt keerulisemaid projekte. Võtetele on kaasatud rekordarv võttetehnikat ja spetsialiste, töötingimused on lähedased sõjaolukorrale. Osa „Tankibiatloni“ salvestavast sajast kaamerast on robotjuhtimisel – inimestel on sihtmärkidele lähenemine rangelt keelatud.

Esimene „Tankibiatlon“ läks eetrisse 14. septembril. Võistlust kommenteerib Venemaa tuntud spordikommentaator Dmitri Gubernijev.