Oodatakse, et tugev lumesadu katab koguni kolm neljandikku USA territooriumist - kirdeosast Uus-Inglismaalt kuni New Mexico osariigini. Lennundusportaali Flightaware teatel on see juba tõsiselt häirinud riigi lennujaamade tööd.

Nädala algul veel tormi eel jäeti ära umbes 700 lendu, teisipäeval aga juba üle 6000, mis moodustas 20 protsenti selle päeva lendudest ning kolmapäeval loobuti peaaegu 3500 lennust.

USA rahvuslik meteobüroo hoiatab, et riiki tabanud lumetsüklon teeb siseliikumise praktiliselt „võimatuks“ ja „eluohtlikuks“ ning soovitab oodata ilma paranemist kodus. Lisatakse, et tsüklonit tuleb kannatada veel kolme päeva jagu.

Telekanali CNN teatel andis kodanikele eeskuju president Barack Obama, kes kuulas sünoptikute sõna ja lükkas tänaseks planeeritud sõidu Pennsylvania ülikooli edasi.

Obama oli eelmise nädala lõpul Wisconsinist tagasi teel olles sunnitud tuisu tõttu istuma helikopterist ümber autosse. Kuid halbade olude: lumevallide, kinnituisanud teelõikude ja kiilasjää tõttu jõudis ta Valgesse majja palju hiljem kui plaanitud.