Tulistamine leidis aset kolmapäeva õhtul kohaliku aja järgi Emanueli Aafrika Metodisti Piiskoplikus kirikus. Oma veebilehele nimetab kirik end vanimaks Aafrika metodisti piiskoplikuks (AME) kirikuks lõunaosariikides, vahendab CNN.

Juhtunut uuritakse vihakuriteona. "Ainus põhjus, miks keegi peaks kõndima kirikusse ja tulistama palvetavaid inimesi, on vihkamine," ütles Charlestoni linnapea Joe Riley.

Politsei teatel hukkus kaheksa kirikulist kohapeal ja üheksas suri haiglas.

Politsei sai esimese appikutse kell 21.05 kohaliku aja järgi. Kohale saabunud politseinikud leidsid kirikust mitmeid ohvreid.

„Asi on tõesti halb. Vaatepilt on väga halb,“ ütles kohalik pastor Thomas Dixon. „Ilmselt sisenes see isik lihtsalt kirikusse ja avas tule. Seda osa pole veel lõplikult selgeks tehtud, mis juhtus ... nad otsivad endiselt kahtlusalust.“

Politsei teatel on kahtlusalune raseeritud valge mees 20. eluaastates, kellel on sale kehaehitus. Ta kandis halli särki, siniseid teksaseid ja saapaid.


"Ta on ilmselgelt äärmiselt ohtlik," ütles Charlestoni politseiülem Greg Mullen. "Me paneme kogu oma ressursid, me paneme kogu oma energia selle isiku leidmisse."