Prantsuse piloodil õnnestus tuletõrjujate teatel pärast kokkupõrget lennuk maandada, kuid Leedu piloodid katapulteerusid ja maandusid Rekyva järve, teatab Leedu Delfi.

Leedu kaitseministeeriumi teatel kukkus pärast õhus toimunud kokkupõrget üks lennuk alla ja piloodid katapulteerusid edukalt. Juhtunu üksikasju täpsustatakse.

Õhujõudude baasi komandöri abi Ieva Gulbinienė ütles, et Leedu piloodid, kes katapulteerusid, on leitud ja Prantsuse piloodil polnud katapulteeruda vaja.

„Tuleb tunda kahetsust, et selline intsident juhtus, me ei tea veel kõiki asjaolusid, võime ainult kergendustundega nentida, et inimohvreid õnnestus vältida. Kahjuks selliseid asju mõnikord juhtub,“ kommenteeris Leedu peaminister Andrius Kubilius.

Leedu kaitseminister Rasa Juknevičienė avaldas juhtunu üle kahetsust, kuid rõhutas, et tunneb rõõmu, et keegi viga ei saanud.

„Me uurime juhtunut. See näitab, kui vastutusrikas töö on õppused. Selliseid intsidente pole õnnestunud vältida ühelgi riigil,“ vahendas Juknevičienė sõnu pressiesindaja Ugnė Naujokaitytė.

Kaks Tšehhist ostetud õppehävitajat L-39ZA Albratros läbisid Leedus 2007. aastal põhjaliku remondi. Lennukid osteti 1998. aastal.

Prantsusmaa saatkond Vilniuses teatas, et maandunud hävitaja Mirage sai veidi kannatada.

„Prantsusmaa saatkond teeb tihedat koostööd Leedu võimudega, et püüda välja selgitada Prantsuse lennuki Mirage 2000 ja Leedu lennuki L-39 kokkupõrkamise põhjused,“ teatas saatkond.