Neli minutit hiljem pidas politsei kinni 51-aastase Trier-Saarburgi kreisist pärit sakslase, kes võis prokuröri sõnul olla psüühiliselt haige. Kahtlusaluse veres oli 1,4 promilli alkoholi. Viiteid teo poliitilisele taustale esialgu ei ole. Mehe motiiv ei ole teada. Ta võeti mõrvas kahtlustatuna vahi alla, vahendab Bild.

Ohvrite hulgas on kolm naist vanuses 73, 52 ja 25 aastat. Lisaks neile 45-aastane kohalik mees ja tema üheksa ja poole kuune tütar. Lapse ema on aga koos pooleteiseaastase pojaga raskelt vigastatuna haiglas.

„See sündmus raputab kogu Saksamaad,” ütles Rheinland-Pfalzi liidumaa siseminister Roger Lewentz eile õhtul Trieris. Autojuht sõitis teadlikult inimesi sihtides ja siksakitades, et võimalikult palju kahju teha.

Sügavat muret väljandas ka Saksamaa liidukantsler Angela Merkel.

„Me näeme selliseid pilte üsna tihti televisioonis ja mõtleme: meie juures ei saa seda juhtuda. Nüüd on see ka Trieris juhtunud,” ütles Trieri ülemlinnapea Wolfram Leibe, kes jätkas murduval häälel: „Ma käisin läbi kesklinna ja see oli lihtsalt kohutav. See näeb välja nagu pärast sõda.”

Kohaliku ajalehe Trierische Volksfreund teatel anti kohaliku aja järgi kella 14 ajal esimene hoiatus ümbruskonna koolidele.

Auto näol on tegemist tumeda Land Roveriga. Pealtnägijate sõnul „lendasid inimesed läbi õhu”.