Kella üheksa ajal hommikul alustas eriüksus Berkut Kiievi linnaadministratsiooni hoone ründamist, vahendab UNIAN. Vaata videost!

Mitmed telekanalid teatasid, et Berkut kasutas hoone kaitsjate vastu pisargaasi. Hoone juures oli kolm bussitäit Berkuti võitlejaid. Inimesed loopisid neile teiselt korruselt pähe külma vett. Hoone ümber olevad meeleavaldajad karjusid "Häbi!".

Meeleavaldajad blokeerisid Berkuti võitlejad linnavalitsuse juures bussidesse. Linnavalitsuse teise korruse aknast visati berkutlasi ilutulestikurakettide ja suitsupommidega. Väljas hakkasid meeleavaldajad karjuma, et see on provokatsioon. Keegi kustutas suitsupommid tulekustutiga. Inimesi kogunes massiliselt linnavalitsuse juurde.

Kella 10.15 ajal hakkas Berkut jälle massiliselt pisargaasi kasutama, mida meeleavaldajad võtsid uue rünnaku katsena.

Kella 10.30 ajal hakkasid berkutlased massilised Iseseisvuse väljakult lahkuma.

Kella 10.40 ajal lahkusid berkutlased Hreštšatõkult. Meeleavaldajad hakkasid seal ametiühingute maja juures uuesti barrikaade ehitama.

Kella 11 ajal hakkasid siseministeeriumi väed kogunema valitsushoone juures.

Meeleavaldajate staap ametiühingute majas on barrikadeeritud seestpoolt. Barrikaadid on ehitatud nii esimese kui ka teise korruse sissepääsude ette.

Kõiki kiievlasi kutsuti üles Iseseisvuse väljakule tulema ja meeleavaldajatega ühinema.

Taksojuhid teatasid, et viivad inimesi Iseseisvuse väljakule tasuta.

Öösel võeti Iseseisvuse väljakul kõigepealt maha barrikaadid Euroopa väljaku poolt, vahendab Lenta.ru.

Tehti ka katse lõhkuda barrikaadid Instõtutska tänaval. Alguses õnnestus sisevägede üksustel meeleavaldajad barrikaadidelt minema ajada ja kommunaalteenistuste töötajad lõhkusid need rajatised. Seejärel meeleavaldajad aga naasid maha jäetud positsioonidele ja taastasid barrikaadid. Kella 5.30 ajal üritasid Berkuti võitlejad tormijooksuga vallutada barrikaade Mõhhailovska tänaval.

Kiievi miilitsa juhtkond teatas, et jõustruktuuride töötajad on Iseseisvuse väljakul selleks, et võimaldada eritehnika läbipääs ja kommunaalteenistuste töö barrikaadide mahavõtmiseks. Miilits kinnitab, et telke meeleavaldajate laagris maha ei võeta.

Pärast sisevägede saabumist Iseseisvuse väljaku piirkonda hakkas sinna massiliselt saabuma inimesi. Opositsiooni esindajate hinnangul kogunes umbes 25 000 inimest.