Enne rongkäiku toimus teatraliseeritud etendus. Pealtvaatajatele näidati erinevate aegade lahingute rekonstruktsioone, vahendab Pervõi Kanal.

Kõne pidas Moskva linnapea Sergei Sobjanin, kes õnnitles kõiki 1941. aasta paraadi aastapäeva puhul.

„Just sel päeval algas pikk tee võidule. Täna meenutab tänulik Moskva iga kangelast. Nende nimed on igaveseks kirjutatud monumentide graniiti, arhiivilehekülgedele, koolide ja väljakute nimedesse, perekonnaalbumitesse, miljonite inimeste südametesse,” ütles Sobjanin.

Piduliku rongkäigu korraldamise traditsioon 1941. aasta paraadi mälestuseks sai alguse 2003. aastal. Osa võtavad Suvorovi ja kadetikoolide õpilased, sõjalis-patriootiliste organisatsioonide esindajad, auvahtkonna rood ja orkester. 2004. aastal kuulutati 7. november sõjalise kuulsuse päevaks.

1941. aasta 7. novembril toimunud paraad Punasel väljakul oli esimene pärast Suure Isamaasõja algus ja sellel oli tohutu sümboolne tähendus. Rinne asus tol ajal kohati vaid 50 kilomeetri kaugusel Moskvast. Ettevalmistusi tehti salaja. Paraadil osales umbes 28 000 sõjaväelast ja omakaitseväelast, kes suundusid sealt otse rindele.

Täna näidati Punasel väljakul ka hulgaliselt vana tehnikat. Eelkõige paistsid silma tankid T-34, mis oli Teise maailmasõja kõige massilisem tank. Sõja ajal toodeti neid ligi 60 000 ja üldse kokku 85 000.

Lisaks sellele näidati pealtvaatajatele raketiheitjat BM-13 Katjuša ning peamist sõjaaegset veokit GAZ-AA. Osales ka muud tehnikat.