„Ta on täielikult kvalifitseeritud, ülihea väljaõppega, lahinguvalmiduses piloot ja ta juhtis missiooni,“ ütles Araabia Ühendemiraatide suursaadik USA-s Yousef al-Otaiba MSNBC-le CNN-i vahendusel.

Ühendemiraadid on üks Araabia riikidest, kes korraldavad koos USA-ga Süürias õhurünnakuid Islamiriigi sihtmärkide vastu Süürias.

CNN rääkis Al-Mansouriga tema tööst varem sel aastal. Ta on tahtnud hävitajapiloodiks saada alates keskkooli lõpetamisest, kuid pidi ootama, et naistele selleks luba antaks.

„Sel ajal ei olnud uksed naistele piloodiks saamiseks avatud. Nii pidin ma ootama ligi kümme aastat, et see otsus tehtaks,“ rääkis Al-Mansouri.

Al-Mansouri rõhutas, et meeste ja naiste vahel ei ole erinevusi, kui asi puudutab oma riigi kaitsmist.

„Me oleme kuumas piirkonnas, nii et me peame ette valmistama iga kodaniku,“ ütles Al-Mansouri. „Loomulikult on igaüks vastutav oma maa kaitsmise eest, olgu ta mees või naine. Kui tuleb aeg, teevad kõik kaasa.“

Islamiriigi võitlejate jaoks on naise osalemine õhurünnakutes väga halb uudis. Nimelt jäävad nad paradiisis ilma lubatud 72 neitsist, kui surevad naise käe läbi.