Koos Hiinaga läbi viidud ühisoperatsiooni käigus vahistati kolm hongkonglast ja üks Hiina kodanik. Austraalia justiitsministri Michael Keenani sõnul oli tegemist suurima vedela metamfetamiini leiuga Austraalia ajaloos, vahendab AFP.

Austraalia föderaalpolitsei komandör Chris Sheehan ütles, et operatsioon algas 2015. aasta detsembris, kui Austraalia piirivalve uuris Sydneys Hongkongist saabunud merekonteinerit. See oli pärit mandri-Hiinast.

„Leiti, et see merekonteiner sisaldab geelist rinnahoidjatäidiseid ning nende geelist rinnahoidjatäidiste sisse oli peidetud 190 liitrit vedelat metamfetamiini,“ ütles Sheehan.

Föderaalpolitsei alustas juurdlust, mille käigus jõuti Sydneys jälile veel 530 liitrile vedelale metamfetamiinile, mis oli kunstitarvete hulgas.

Jaanuaris vahistati 33-aastane Hongkongi mees.

Vahistati veel kaks hongkonglast, 37-aastane mees ja 52-aastane naine, ning 59-aastane Hiina mees.

Ühe raporti järgi on metamfetamiini tarvitamine Austraalias alates 2007. aastast kahekordistunud ning 2013. aastal oli tarvitajaid üle 200 000.

Austraalia kuriteokomisjoni eelmisel aastal avaldatud raporti järgi maksis gramm metamfetamiini Hiinas 80 USA dollarit, Austraalias aga 500 USA dollarit.