"Nikol Pašinjanil (meeleavaldajate juht) oli õigus. Minul ei olnud õigus. Kujunenud olikorral on mitu lahendust, aga ma ei lähe välja neist ühelegi. See ei ole minulik. Ma jätan riigi juhi koha, peaministri ameti," ütles Sargsjan Interfaxi vahendusel. "Ma täidan teie nõudmise. Soovin meie maale rahu."

Valitsusvastaste meeleavaldustega Jerevanis ühines täna suur grupp Armeenia sõjaväelasi. Sõjaväe teatel on see aga ebaseaduslik ja selle eest karistatakse karmilt.

Enne peaministriks nimetamist oli 63-aastane Sargsjan kümme aastat riigi president. Põhiseaduse muutmise abil sai ta nüüd suurema osa võimust enda kätte peaministrina.

Viimastel päevadel on läbi Jerevani marssinud kümned tuhanded inimesed, kes on blokeerinud tänavaid ja korraldanud istumisstreike. Nad nõudsid, et Sargsjan astuks tagasi ja avaks tee ennetähtaegsetele valimistele, mida ta oli aga seni keeldunud tegemast.

Eile vahistas politsei kolm opositsiooniliidrit ja ligi 200 meeleavaldajat, mis kutsus esile Euroopa Liidu hukkamõistu.

Hommikul tulid kesklinna kõigepealt meelt avaldama tudengid, kes on välja kuulutanud streigi. Seejärel võis Jerevanis koos meeleavaldajatega marssimas näha ka vormiriietuses mehi. Internetis ja sotsiaalmeedias oli näha fotosid meeleavaldajaid kallistavatest sõduritest.

Armeenia kaitseministeerium nimetas seda ebaseaduslikuks tegevuseks ja mõistis selle hukka.

„Sõdurite vastu võetakse tarvitusele kõige karmimad õiguslikud meetmed,” teatas kaitseministeerium.

Keskpäeval vabastati eile vahistatud meeleavaldajate juht Nikol Pašinjan ja teised opositsioonilised parlamendiliikmed Sasun Mikaeljan ja Ararat Mirzojan. Pašinjan lubas rääkida kohtumisest asepeaminister Karen Karapetjaniga.

Eestlane Armeenias, saada fotosid ja teateid aadressil vihje@delfi.ee