Bussis olnud lapsed, kellest mõnel olid käed kinni seotud, päästeti koos õpetajatega bussi tagaosas olnud purustatud akende kaudu, vahendab BBC.

Keegi tõsisemalt viga ei saanud, kuid 14 inimest hingasid bussi põlemisel tekkinud suitsu sisse ja osa said sõidukist põgenemisel lõikehaavu.

47-aastane Senegali päritolu Itaalia kodanik peeti kinni. Mees olevat röövimise ajal karjunud, et keegi ei pääse eluga.

"See oli ime, see oleks võinud olla massimõrv," ütles Milano peaprokurör Francesco Greco.

Bussis olnud õpetaja sõnul oli kahtlusalune Itaalia migratsioonipoliitika pärast vihane. Juht olevat enne bussi süütamist karjunud, et surmad Vahemerel tuleb lõpetada.

Intsident sai alguse, kui bussijuht, kes pidi kaks klassitäit teismelisi õpilasi ja nende täiskasvanutest saatjad viima koolist spordisaali, kuid valis teise teekonna.

Ühel hetkel hakkas bussijuht reisijaid noaga ähvardama, misjärel üks õpilane helistas oma vanemale ja üks bussis viibinud täiskasvanutest teavitas võime.

Buss peatati teetõkete ja teele ette paigutatud sõidukite abil. Politsei suutis bussi tagumised aknaklaasid purustada ja aidata reisijatel väljuda sel hetkel, kui teised korrakaitsjad püüdsid bensiinikanistrit ja tulemasinat käes hoidnud bussijuhi tähelepanu. Bussijuht süütas bussi, kui reisijad olid välja pääsenud.

Milano prokurörid ütlesid meediale, et praegu uuritakse erinevaid võimalikke kuriteomotiive, sealhulgas terrorismi.

Itaalia parempoolne siseminister Matteo Salvini avaldas juhtunu osas pahameelt ja kinnitas, et mehel on kriminaalne taust.