Vaatamata kogu olukorra ohtlikkusele, näitas piloot üles suurt meisterlikkust ja sooritas maandumise juveliiritäpsusega. Mitte keegi lennukis ega maa peal kannatada ei saanud, teatab Iraani uudisteagentuur Fars NEWSru.com-i vahendusel.

Intsident juhtus riikliku lennukompanii Iran Air lennukiga Boeing 727, mis saabus 18. novembril Moskva Šeremetjevo lennuväljalt. Lennuki pardal oli 94 reisijat ja 19 meeskonnaliiget.

Lähenedes Teherani Imaam Homeini lennuväljale ei tulnud lennukil välja esitelik. Piloodid võtsid vastu otsuse siirduda Mehrabati varulennuväljale, kus päästeteenistused valmistusid kõige halvemaks.

Piloot Houshang Shahbazil õnnestus lennuk õnnelikult maandada, hoides tasakaalu vaid kahel telikul, mis võimaldas vältida kokkupuudet maaga. Kui see oleks juhtunud, oleks lennuk vältimatult põlema süttinud ja selles olnud inimesed hukkunud. Tänu vapra piloodi meisterlikkusele ei saanud ükski reisija isegi kriimustada.

Iraani vastu kehtestatud rahvusvahelised sanktsioonid ei luba Iraani Boeingutele varuosi müüa. Iraani lennukipark aga vananeb pidevalt ning seetõttu toimub Iraanis tihti ohvriterohkeid lennuõnnetusi.