USA ametnikud on lennuki kadumist tunnistanud, väites, et sellel tekkis rike. Iraani ametnikud väidavad aga, et kaaperdasid drooni elektrooniliselt ja juhtisid maa peale, vahendab BBC News.

Iraani Press TV teatas, et Iraani armee elektroonilise sõja üksus kaaperdas drooni 4. detsembril, kui see lendas Kashmari linna kohal.

Iraani revolutsioonilise kaardiväe lennundusüksuse juht brigaadikindral Amir-Ali Hajizadeh ütles kohalikule meediale, et droon sattus üksuse üles seatud lõksu, mis järel see maandati minimaalsete kahjudega. Hajizadeh sõnul on Iraan vägagi teadlik hindamatust tehnilisest informatsioonist, mida lennukist võib saada.

Iraani meedia teatas neljapäeval, et välisministeerium kutsus välja Šveitsi suursaadiku, kellele väljendati tugevaimat protesti USA luuredrooni tungimise üle sügavale Iraani õhuruumi. Et Washingtonil puuduvad Teheraniga diplomaatilised suhted, käib suhtlemine läbi Šveitsi saatkonna.

New York Times kirjutas neljapäeval, et stealth-tehnoloogiaga droon oli osa USA luureprogrammist Iraani arvatavate tuumaobjektide kaardistamiseks.