„Hamas on vastutav ja Hamas maksab,“ ütles Iisraeli peaminister Benjamin Netanyahu valitsuse istungil, vahendab BBC News.

Öösel korraldas Iisrael Gaza sektoris üle 30 õhurünnaku. Need polnud siiski otsene vastus teismeliste tapmisele, vaid palestiinlaste raketirünnakutele Lõuna-Iisraeli vastu.

Iisraeli väed tungisid palestiinlaste külasse Halhuli ning peamisteks kahtlusalusteks peetavate Marwan Qawasmehi ja Amer Abu Aishahi majad lasti õhku.

Iisraeli julgeolekujõud on sulgenud ja blokeerinud terveid piirkondi Halhuli ümbruses.

„Laste mõrvaritele ja neile, kes neid juhivad, ei saa andestada. Nüüd on aeg tegudeks, mitte sõnadeks,“ kirjutas Iisraeli majandusminister Naftali Bennett Facebookis.

Iisraeli kaitseministri asetäitja Dan Danon ütles BBC-le, et Hamas peab tehtu eest maksma.

„Me peame ütlema väga selgelt, et kui te tapate süütuid lapsi teel koolist koju, ei saa te jätkata meiega töötamist, nagu poleks midagi juhtunud,“ ütles Danon.

Hamas on eitanud teismeliste röövimise ja tapmise taga olemist.

Hamasi pressiesindaja Sami Abu Zuhri süüdistas Iisraeli olukorra ärakasutamises, et alustada sõda palestiina rahva vastu. Ta hoiatas, et Iisrael maksab igasuguse agressiooni eest kallist hinda.

Teismeliste kadumine 12. juunil käivitas suure otsinguoperatsiooni palestiina linnades Jordani jõe läänekaldal. Üle 400 palestiinlase vahistati ning viis hukkus võitlustes Iisraeli sõduritega.