Tulistamine toimus kohaliku aja järgi kella 10.45 ajal. Politsei uurib motiivi. Veel pole selge, kui palju vigastatuid on. BBC vahendas, et hukkunud on kolm inimest. Kedagi ei ole veel vahistatud, üks kahtlusalune on jooksus ja teda otsitakse, vahendab Hollandi ringhääling NOS.

Politsei allikate sõnul otsiti punast Renault Cliot, mis leiti Utrechtis mahajäetuna.

Utrechti politsei teatas kolmest hukkunust ning üheksast vigastatust.

Hollandi terrorismivastase võitluse ja julgeoleku riiklik koordinaator Pieter-Jaap Aalbersberg teatas, et linnas tulistati mitmes kohas.

Aalbersberg ütles varem, et jälgib hoolikalt olukorda ja kutsus kokku kriisikoosoleku. Terroriohu tase Utrechti provintsis tõstetakse viiendale ehk kõrgeimale astmele. Koordinaatori sõnul on intsidendil kõik terrorirünnaku tunnused. Hollandi peaminister Mark Rutte rääkis Haagis rahutuks tegevast olukorrast.

NOS-i reporter nägi üht inimest valge lina all lamamas.

Kohale saadeti kolm päästekopterit.

Utrechti lääneosas asuva väljaku ümbrus on eraldatud ja trammiliiklus seisab.

Politsei kutsus inimesi Twitteris laskma hädaabiteenistustel oma tööd teha ja teed neile vabad hoidma.

Üks pealtnägija ütles, et nägi trammist välja jooksmas haavatud naist, kelle käed ja riided olid verised. "Ma tõin ta oma autosse ja aitasin teda. Kui politsei tuli, oli ta teadvusetu."

Utrechtis evakueeriti ettevaatusabinõuna kõik mošeed. Lapsi hoitakse koolides luku taga.

Utrechti ülikool sulges kõik hooned, keegi ei pääse sisse ega välja. Utrechti keskraudteejaama ei saabu enam rongid.

Valvsust on suurendatud ka teistes Hollandi linnades. Amsterdami politsei esindaja teatas, et ollakse kontaktis Utrechti kolleegidega. Kõrgendatud valmisolekutase on Schipholi lennujaamas. Rotterdamis peetakse eriti silmas raudteejaamu ja mošeesid.

Hollandi sõjaväestatud politsei Koninklijke Marechaussee on kõrgendatud valmisolekus lennujaamades ja teiste eluliselt tähtsate objektide juures.

Saksa politsei teatas valvsuse suurendamisest Hollandi piiril.