Kent Brantly toodi Emory ülikooli haiglasse spetsiaalse isolatsiooniüksusega.

Ebolasse haigestunud meest hakatakse seal ravima "üliturvatud osakonnas".

USA nakkushaiguste kontrolli & ennetamise keskuse pressiesindaja Barbara Reynolds rääkis, et CDC tegi transportimisel koostööd riigidepartemanguga. Naise sõnul ei tea ta, et USA-s oleks varem mõnda ebola-patsienti ravitud.

Libeerias haigestunud Brantly seisund on juba ka paranemas. Nii Brantly kui samamoodi haigestunud abitöötaja Nancy Writebol on "stabiilses seisundis".

Brantlyle pakuti eksperimentaalset seerumit, milles oli kasutatud lapse verd, kelle elu ta päästis, kuid ta nõudis, et seda antaks tema asemel Writebolile.

Guineas, Sierra Leones, Libeerias ja veel mitmes riigis on registreerinud juba enam kui tuhat Ebola viirusega nakatunud patsienti ning enam kui seitsesada surmajuhtumit, ütles Associated Press meditsiinikorrespondent Mike Stobbe.

Organisatsiooni teateil on puhkenud epideemia taga kõige agressiivsem Zaire-tüüpi Ebola viirus, mis tapab rohkem kui üheksa kümnest nakatunust. "Oleme silmitsi mitte kunagi varem nähtud ulatusega epideemiaga," hoiatas Piirideta arstide koordinaator Guineas Mariano Lugli juba mõne kuu eest.

WHO väitel pole veel kunagi varem toonud Ebola kaasa nii palju hukkunuid.

Eesti välisminister Urmas Paeti sõnul on tegemist väga kiiresti leviva viirusega, mille kiire tõkestamine on hädavajalik. “Peame ära hoidma suurema epideemia, mis halvima stsenaariumi korral võib hakata massiliselt levima nii Guineas kui ka naaberriikidesse,” rääkis välisminister Paet aprillikuus.

Eesti on seoses Ebola viiruse epideemiaga eraldanud WHO-le 10 000 eurot.

Ebola viirus on Aafrika mandril esinev viirus, mis põhjustab inimestel ja primaatidel (ahvidel, gorilladel, šimpansitel) sageli surmaga lõppevat rasket haigust. Inimene levitab viirust vere ning bioloogiliste vedelikega (lümf, uriin, higi jt). Spetsiaalset ravi ja vaktsiini Ebola viirusele ei ole veel leitud.

Ebola on väga ohtlik viirus, mis kuulub kõrgeimasse neljandasse ohuklassi.