Navalnõi kirjutab, et nägi mõni kuu tagasi Twitteris fotot inimesest kuue meetri kõrguse tara taustal ja mõtles kohe, mis selle taga võib olla. Navalnõi sõnul teavad Ivanovo oblastis Volga ääres asuvas Pljossi linnakeses seda kõik – Medvedevi suvila.

Navalnõi teatab, et maavalduse suurus on 80 hektarit (kolm Kremlit või 30 Punast väljakut). Suvila on väga sarnane Venemaa presidendi Vladimir Putini Moskva-lähedase Novo-Ogarjovo residentsiga. Medvedevi isiklik residents on ümbritsetud omaette sisemise taraga, millest väljaspool on hotellid personalile, garaažid jne. Suvila on varustatud kolme helikopteri maandumispaigaga (nagu Putinil Gelendžikis), eriside tornidega ning dokumentide järgi on näha, et on ka mitmeid maa-aluseid rajatisi. Maavaldus sisaldab muu hulgas ka privaatset mäesuusanõlva.

„Meil pole kahtlust, et see ei ole oligarhi suvila, vaid just Medvedevi oma. Seda enam, et ta viibib seal tihti,“ kirjutab Navalnõi, viidates Instagrammis avaldatud Geotagiga seenepildile.

Kõige huvitavam on Navalnõi sõnul aga see, et suvila on ehitatud mitte ainult oligarhide raha eest, vaid oligarhide heategevuseks annetatud raha eest.

Nimelt andsid gaasifirma Novatek aktsionärid Leonid Michelson ja Leonid Simanovski 33 miljardit heategevusfondi DAR asutamiseks. Selle järelevalvenõukogu juht oli Medvedevi kursusekaaslane. Selle raha eest hakkas fond ehitama mitmeid kummalisi kinniseid objekte, mille hulgas oli ka kõnealune suvila.

„Kui loete järgmine kord internetist üleriikliku miljoni rubla kogumise kohta haige lapse ravimiseks, tuletage meelde seda „heategevust“,“ kutsub Navalnõi üles.

Medvedevi pressiesindaja Natalja Timakova teatas, et Medvedev ei ole kõnealuse maja omanik.

Timakova rõhutas, et objektid, kus Vene Föderatsiooni peaminister Medvedev ajutiselt või alaliselt elab, on föderaalse valveteenistuse (FSO) valve all, olgu need siis hotellid või riigi või muus omanduses olevad residentsid, ning varustatakse erisidevahenditega.

„Teie poolt nimetatud objektid, nagu ka teised ajutise elukohana kasutatavad objektid, ei ole Dmitri Anatoljevitš Medvedevi omanduses ning tema ega tema perekonnaliikmed ei kasuta neid muul õiguslikul alusel,“ ütles Timakova.