"Siin ei ole kergeid vastuseid ja ükskõik, millised on inimeste vaated [vangide ülekuulamistehnikatele], siis meie rahvas ja eriti see agentuur tegi raske ajal palju asju õigesti, et hoida seda riiki tugeva ja julgena," rääkis Brennan haruldasel pressikonverentsil CIA peakorteris Virginia`s Langley`s, vahendab CNN.

CIA juht lisas veel, et justnimelt neidsamu tehnikaid kasutades said nad kinnipeetavatelt infot operatsioonide jaoks, mille eesmärk oli tabada al-Qaida liider Osama bin Laden.

Brennan rääkis ka, et agendid olid varasemalt liialt vähe ette valmistatud sellisteks ülekuulamisteks, kuid agentuur on enda meetodeid uuendanud ja muutnud.

Konkreetselt CIA avalikustatud raporteid kommenteerides ütles Brennan, et paljud aspektid neis olid agentuuris endas juba varasemate juurdluste käigus ilmsiks tulnud. USA luureagentuuri juhi sõnul leiti aastate jooksul CIA programmis "vigu".

Brennan pöördus ka pressi poole ja ütles, et viimaste päevade jooksul on olnud seoses CIA raportitega läbipaistvust "rohkem kui küll" ning asi on läinud isegi "üle piiri". Brennan viites nende kahe lausega küsimusele, mis puudutas võimalikke uusi avalikustamisi.

USA senati luurekomitee avaldas teisipäeval pikalt oodatud kokkuvõtte oma piinamisraportist, paljastades õudustäratavad üksikasjad luure keskagentuuri (CIA) kinnipidamis- ja ülekuulamisprogrammi kohta.

Paljud raporti detailid on võikad. Veelgi hullemaks teeb asja järeldus, et CIA piinamine ja „tõhustatud ülekuulamine“ ei andnud selliseid olulisi luureandmeid, mille kogumisega seda programmi varem kaitsti.