Ajaleht Vremja Novostei kirjutab, et veteranide nõukogu juhib  NLKP keskkomitee endine sekretär Vladimir Dolgih, kes on tuntud oma nõukogude aega taganutvate avalduste poolest.

Tema avaldust levitas Stalini plakatite ideed genereeriv Moskva linnavalitsus.

Avalduses noomitakse ajakirjanikke ning neid süüdistatakse plakatite teema ärakasutamises „ühiskonna lõhestamise eesmärkidel". Nõukogu arvates aitab aga Stalini kujutise pidulik kasutamine peegeldada „sõja episoodide ajaloolist tõde".

Moskva linnapea Juri Lužkovi linnavalitsus on veteranidega ühel meelel. Mitmete mõjukate jõudude vastuseisust hoolimata soovitakse paigutada Moskva tänavatele Suure Isamaasõja lõpu 65. aastapäeva tähistavate juubelipidustuste puhuks Jossif Stalini-Džugašvili kujutistega stendid. Nendega soovitakse selgitada tollase riigipea rolli ja tähtsust Vene-Saksa sõjas saavutatud võidus.   

Kirik ja inimõiguslased on aga sellele sammule vastu. 18. veebruaril võttis sõna ka riigiduuma spiiker ja võimupartei Ühtne Venemaa kõrgema nõukogu esimees Boriss Grõzlov, kes on samuti kategooriliselt vastu Stalinit ülistavate stendide ülespanemisele Moskvas. Sellist Stalini isiku propageerimist ei olnud ka Nõukogude ajal.

Allikas president Dmitri Medvedevi juhitud võidupüha pidustuste organiseerimiskomitees teatas märtsi lõpus RIA Novostile, et Stalini pilte dekoratsioonidena ei kasutata.