"Ta on täiesti teadlik oma operatsioonijärgsest keerulisest seisundist," ütles Maduro intervjuus telekanalile Telesur, vahendab BNS.

Asepresidendi sõnul nõudis Chávez, et rahvast hoitaks toimuvaga pidevalt kursis, kui raske olukord ka poleks.

"Tegemist on muidugi väga keerulise olukorraga kogu rahvale ja riigile ja me ootame pidevalt selle positiivset lahenemist. Vahepeal on olnud mõningaid edasiminekuid ja vahepeal on presidendi tervis taas halvenenud," möönis Maduro, kes pani siiski samas inimestele südamele, et need ei usuks õelaid kuulujutte.

"Mis on nende õelate kuulduste taga? Nende taga on Venezuela vaenlaste vihkamine," lisas asepresident.

Maduro sõitis Havannasse juba nädalavahetusel.

Asepresidendi visiit langes ajale, mil Chávezi poliitilise tuleviku üle spekuleeritakse rohkem kui kunagi varem. Valitsusametnikud on öelnud, et riigipea ei pruugi 10. jaanuarile kavandatud ametissekinnitamise tseremooniaks riiki naasta.

Chávez valiti Venezuela presidendiks tagasi oktoobris. Ta on olnud selle Lõuna-Ameerika naftariigi president 1999. aastast saadik.

Rühm opositsioonipoliitikuid nõudis reedel, et Maduro avaldaks Chávezi tervise kohta ametliku raporti.

Rahvusassamblee liige Diosdado Cabello ütles esmaspäeval, et Venezuela põhiseadus lubab presidendil ülemkohtu ees ametivannet anda mis tahes hetkel, kui ta pole võimeline seda enne 10. jaanuari tegema. Opositsiooni väitel tuleks korraldada uued valimised, kui Chávez ei ole 30 päeva jooksul pärast 10. jaanuari ametivannet andnud.

Chávezil avastati vähk 2011. aasta juunis. Riigipea on korduvalt rahvale kinnitanud, et pärast pikka ja intensiivset keemia- ja kiiritusravi on ta vähist vabanenud.

Täpsemat informatsiooni presidendi vähi kohta, nagu selle tüüp, asukoht ning tõsidus, on viimase 18 kuu jooksul saladuses hoitud, mistõttu on ringlema läinud kuulujutud tema ja Venezuela tuleviku kohta.