Informatsiooniministri Ernesto Villegase viimase avalduse kohaselt ei ole presidendi tervis vahepeal paranenud ning ta viibib kopsupõletikust tingitud hingamisraskustega haiglas, teatab AFP BNS-i vahendusel.

Venezuela presidenti pole avalikkuses nähtud alates kuu aega tagasi tehtud järjekorras juba neljandast vähioperatsioonist.

Venezuela vasakpoolne juhtkond kutsus esmaspäeval rahvast üles 10. jaanuaril ehk ettenähtud inauguratsioonipäeval presidendi toetuseks massiliselt tänavatele tulema. Juhtkonna üleskutsele eelnes kriitikatorm, mille kutsus esile valitsuse kava operatsioonist taastuva Chávezi ametissekinnitamine tähtajatult edasi lükata.

Chávezi sotsialistlikku ühtsusparteid juhtiva Cabello sõnul oodatakse 10. jaanuaril massimeeleavaldusele ka riigi- ja valitsusjuhte. Juba on teada, et Caracasesse saabub Uruguay president José Mujica.

Katoliku kirik otsustas keerulisel ajal Venezuela sisepoliitikasse sekkuda sõnumiga, et Chávezi edasine valitsemine ilma inauguratsioonita on moraalselt vastuvõetamatu. Kiriku sõnul asetab presidendi kauaaegne haigus riigi poliitilise stabiilsuse küsimärgi alla.

Opositsioon kutsus pühapäeval rahvast tänavatele, kui valitsus kavatseb pärast 10. jaanuari ilma Chávezi ametisse kinnitamiseta jätkata.

Chávezil avastati vähk 2011. aasta juunis, detsembrikuine operatsioon oli neljas ja ühtlasi keerulisim.

Täpsemat informatsiooni presidendi vähi kohta, nagu selle tüüp, asukoht ning tõsidus, on viimase 18 kuu jooksul saladuses hoitud, mistõttu on ringlema läinud kuulujutud tema ja Venezuela tuleviku kohta.

Chávez valiti Venezuela presidendiks tagasi oktoobris. Ta on olnud selle Lõuna-Ameerika naftariigi president 1999. aastast saadik.