"Meile teatati uutest komplikatsioonidest," märkis Maduro Havannast riikliku telekanali ja raadiojaama vahendusel, teatab BNS.

Maduro saabus nädalalõpul Havanasse, et külastada vähioperatsioonist taastuvat president Chávezit.

Kuuba kommunistliku partei häälekandja Granma avaldas foto, millel Madurot tervitas Havanna lennuväljal Kuuba välisminister Bruno Rodríguez.

"Maduro suundus lennuväljalt otse haiglasse, kus president Hugo Chávez ravil viibib," teatas Granma, lisades, et asepresidenti saadab Venezuela peaprokurör Cilia Flores.

Asepresidendi visiit langeb ajale, mil Chávezi poliitilise tuleviku üle spekuleeritakse rohkem kui kunagi varem. Valitsusametnikud on öelnud, et riigipea ei pruugi 10. jaanuarile kavandatud ametissekinnitamise tseremooniaks riiki naasta.

Maduro ütles esmaspäeval, et rääkis telefoni teel riigipeaga, kes oli jalul ja suutis juba kõndida.

Asepresident luges varem reedel ette Chávezi uusaastapöördumise Venezuela relvajõududele. Siiski pole võimalik kinnitada, et ta selle ise koostas.

Pöördumises ütles president, et ta on pidanud oma tervise nimel võitlema. Chávez teatas, et usub kaljukindlalt revolutsiooniliste relvajõudude lojaalsusesse ja kuulekusse.

Rühm opositsioonipoliitikuid nõudis reedel, et Maduro avaldaks Chávezi tervise kohta ametliku raporti.

Rahvusassamblee liige Diosdado Cabello ütles esmaspäeval, et Venezuela põhiseadus lubab presidendil ülemkohtu ees ametivannet anda mis tahes hetkel, kui ta pole võimeline seda enne 10. jaanuari tegema. Opositsiooni väitel tuleks korraldada uued valimised, kui Chávez ei ole 30 päeva jooksul pärast 10. jaanuari ametivannet andnud.

Chávezil avastati vähk 2011. aasta juunis. Riigipea on korduvalt rahvale kinnitanud, et pärast pikka ja intensiivset keemia- ja kiiritusravi on ta vähist vabanenud.

Täpsemat informatsiooni presidendi vähi kohta, nagu selle tüüp, asukoht ning tõsidus, on viimase 18 kuu jooksul saladuses hoitud, mistõttu on ringlema läinud kuulujutud tema ja Venezuela tuleviku kohta.