Valitsus peaks esitama ajutised meetmed humanitaarabi palumiseks rahvusvahelistelt organisatsioonidelt, et vältida näljahäda tekkimist, teatas parlament dokumendis, milles rõhutatakse humanitaarkriisi olemasolu ja toidujulgeoleku puudumist Venezuelas, vahendab Le Figaro.

Kunagine rikas naftatootja, kus on tohutud naftavarud, on nafta hinna kukkumise tõttu langenud sügavasse majanduskriisi. Inimeste igapäevaelus tähendab see esmatarbekaupade defitsiiti, mistõttu peavad inimesed tunde erinevates poodides järjekordades seisma.

Parlament kutsus valitsust üles pöörduma ka ÜRO toidu- ja põllumajandusorganisatsiooni (FAO) poole, et see saadaks Venezuelasse komisjoni toidualaseid riske hindama.

Venezuela parlamendi opositsioonifraktsiooni juht Julio Borges ütles, et 17 aastat kestnud chavismi (endise presidendi Hugo Chávezi järgi nimetatud poliitikasuund) käigus on riik võõrandanud 1200 ettevõtet, sealhulgas 300 toiduainetesektoris, mis „täna ei tooda midagi“, nagu ka „suur enamus“ neljast miljonist hektarist põllumaast.