"Me juhime riigi ja kogu maailma tähelepanu kavatsusele muuta rahva tahet ja valikuid," kirjutas Capriles oma Twitteri kontol, teatab AFP BNS-i vahendusel.

Venezuelas algasid pühapäeval presidendivalimised mantlipärija leidmiseks märtsis vähki surnud vasakpopulistlikule Hugo Chávezile. Valimiskampaania lõppes ametlikult neljapäeval, kuid presidendi kohusetäitja Nicolás Maduro on regulaarselt esinenud riigitelevisioonis, kutsudes inimesi valimistest aktiivselt osa võtma ning lubades Chávezi sotsialistlikku revolutsiooni edasi viia.

Miranda osariigi 40-aastane kuberner Capriles on süüdistanud võime riigimeedia ja maksumaksjate raha kasutamises kümme aastat vanema Maduro kampaania huvides.

Endine bussijuht ja ametiühingutegelane Maduro on aga kogu oma kampaania vältel süüdistanud poliitilisi rivaale, et need kavandavad tema tapmist ning ei kavatse valimistulemusi tunnistada.

Gallupifirma Hinterlaces korraldas märtsi keskel arvamusuuringu, mille tulemustest selgus, et Madurot toetab 53 protsenti valijatest ja Caprilest 35 protsenti.

Naftarikast Venezuelat 14 aastat juhtinud Chávez suri 5. märtsil 58-aastasena. Detsembris tehti talle Kuubal neljas vähioperatsioon, millest ta enam ei taastunud. Enne lõikusele minemist nimetas Chávez asepresident Maduro oma poliitiliseks mantlipärijaks.

Venezuela opositsioon üritab pühapäeval saavutada üllatusvõitu, lootes lõigata kasu kurvast mõrvastatistikast, pidevast toidu- ja elektrinappusest ja kõrgest inflatsioonist.