Olukord muutus vägivaldseks, kui mitusada inimest kogunes miilitsa peakorteri juurde nõudmisega, et reedel aset leidnud rahutustes ja ametiühingute maja põlengus süüdistatud inimesed vabastataks. Kohaliku meedia teatel sai miilits aru, et vastupanul ei ole mõtet ja vabastas kohe mitukümmend kahtlusalust.

Üks naine kõneles ajakirjanikele, et tuli miitingule protesteerima "illegaalse valitsuse üle". "Tahan, et meie poisid vabastatakse, nad on tavalised Odessa elanikud," sõnas naine rahvusvahelisele uudistekanalile BBC World News.

"Meid nimetatakse separatistideks ja venemeelseteks, aga tegelikult oleme me venelastest Odessa elanikud. Oleme jah alati olnud rohkem venelased."

Meeleavaldus läks vägivaldseks siis, kui maske kandnud protesteerijad hakkasid oma relva-laadsete esemetega aknaid ja uksi lõhkuma. Laamendajad karjusid "Rossija!" Rossija! "Rossija!" ning "venelased ei hülga omasid!".

Ukraina siseministeeriumist öeldi, et 67 reedel mässanud inimest vabastati.

Ajakirjanik Howard Amosi sõnul on olukord rahunenud, aga siiski pingeline.

Ukraina siseministeeriumi teatel vahistati Odessa massirahutustega seoses 172 inimest, kellest enamik on Venemaa kodanikud ja Transnistria elanikud.

Ukraina peaminister Arseni Jatsenjuk süüdistab aga julgeolekuasutusi, et nad ei sekkunud reedel Odessas lahvatanud vägivalda. "Süüdistan turvateenistust ja õiguskaitsjad, et nad ei teinud midagi, et selline vägivald lõpetada," ütles ta uudistekanalile BBC News. "Julgeolekujõud ei toimi ja nad rikkusid seadust."