Üle maailma on kõlanud järeldus, et maailmalõpp saabub 21. detsembril, kuna siis saab otsa maiade kalender.

Siberi Tšita oblasti kauplusteketi juht ütles ajakirjanikele, et nõudlus on küünalde hinnad tõstnud kolmekordseks.

Mõned poepidajad on kokku pannud maailmalõpu pakid, milles on viin, seep ja jupp nööri, kuid teised paistavad tõsimeeli kataklüsmi ootavat.

Altai mägede lähedal Barnaulis on paanikas ostlejad ära ostnud kõik tõrvikud ja termosed, Kirovi regioonis Otmuninskis ruttasid kohalikud ostma petrooleumi, kuna väidetavalt kirjutas Tiibeti munk kohalikule lehele artikli ja kinnitas 21. detsembri katastroofi.

Novokuznetski tööstuslinnas on seevastu tormi joostud soolale ja üks pahane elanik kirjutas kohalikele võimudele, et tuleb valmistuda elektrikatkestusteks ja rüüstamisteks, sest need saadavad kahtlemata planeedi viimseid hetki.

Tugev hukatuse aimdus sundis mõned Venemaa parlamendi alamkoja saadikud saatma kirja föderaalse televisiooni kanalitele, et nood ei levitaks pseudoteaduslikku informatsiooni maailmalõpu kohta.

Reedel kirjutati Moskva lehes Vedomosti, et rahutu atmosfäär peegeldab midagi sügaval venelaste olemuses. “Keskmine ameeriklane jookseb soola ja tikkude järele ainult siis, kui tulemas on tõepoolest torm või tornaado, mille võimud on järgmiseks päevaks välja kuulutanud.”

“Meie vene psühhoosil on kaks huvitavat omadust. Esiteks, 80 protsendi ulatuses ortodokslik ühiskond reageerib mingil põhjusel maiade kalendrile, mida mitte keegi kunagi näinud pole. Ja teiseks, maailmalõppu võetakse kui majanduskriisi, mille saab banaalse tarbimise abil üle elada.”

Venemaa peaminister Dmitri Medvedev ütles reedel intervjuus viiele telekanalile, et suhtub maiade kalendri põhjal tehtud ennustusse skeptiliselt. “Ma ei usu maailmalõppu,” ütles ta ja lisas seejärel salapäraselt: “Vähemalt mitte sel aastal.”