Eriolukordade ministeerium kinnitas plahvatuse toimumist ja teatas, et intsidendi tagajärjel sai kannatada kolm inimest. Lisati, et tekkis tulekahju pindalaga 50 ruutmeetrit.

Tsehhi pindala, kus plahvatus toimus on 1200 ruutmeetrit.

Oblastiadministratsioon teatas et plahvatuse põhjus võis olla põleva määrdeaine tünni plahvatus tehase laos. „Kohapeal töötavad eriolukordade ministeeriumi töötajad. Esialgsetel andmetel sai kaks inimest kergeid traumasid, kohapeal on meedikud,” teatas obalstiadministratsioon. Hiljem teatas regiooni valitsus neljast kannatanust.

Kohaliku administratsiooni juhi Jelena Antonova sõnul on tulekahju lokaliseeritud.

Leningradi oblasti kuberner Aleksandr Drozdenko teatas Instagramis, et kolm inimest viidi lõikehaavadega haiglasse. Hoone, kus plahvatus toimus, on Drozdenko sõnul täielikult purunenud.

"Tehase Poliplast territooriumil toimus montaažitööde käigus ohutustehnika rikkumine. Esialgselt toimus "relakast" sädeme lendamise tagajärjel hoones olnud salpeetri plahvatus. <...> Käib rusude läbiotsimine, kahekordne tootmishoone on täielikult purunenud," kirjutas Drozdenko.

Keskkonnainspektsiooni avalike suhete juht Leili Tuul ütles Delfile, et kuna praegu puhuvad tuuled läänekarest, ei ole ei Narva elanikele ega ka teistele Eesti piirkondadele ohtu karta. Sama kinnistas ka Simmo Saar Terviseametist.

Päästeamet on siiski saatnud välja erikeemiatalituse, kes Narvas mõõtmisi teostama hakkab, ütles päästeameti pressiesindaja Berit-Helena Lamp.