Tähtsaimaks esimeseks ametlikuks ürituseks oli lillede ja pärgade asetamine tundmatu sõduri hauale, Nõukogude Liidu marssali Georgi Žukovi ratsamonumendi ja obeliski „Moskva – kangelaslinn“ jalamile, teatab RIAN.

Tseremooniast võtsid lisaks president Dmitri Medvedevile osa Moskva juhid, veteranide-, noorte- ja teiste ühiskondlike organisatsioonide esindajad.

Üle linna toimuvad ka Venemaal Suureks isamaasõjaks nimetatava Nõukogude-Saksamaa sõja veteranide, relvajõudude liikmete, sõdurite-internatsionalistide ja lahingutegevuses osalenute austamine. Samuti antakse nende auks üle linna kontserte.

Muu hulgas ootab Sokolniki pargi külastajaid teatraliseeritud kontsertprogramm ja väliköök, kus saab proovida sõduriputru. Ka Perovi pargis toimub kontsert „Isamaa väärikad pojad“. Samuti saab mängida patriootilist sõjamängu Zarnitsa (Põuavälk).

Moskva metroos jätkatakse vana traditsiooni ning kõiki mehi tervitatakse luuletuste ja lauludega. Reisijad kuulevad erinevate vene pooetide luuletusi ja laule „Atõ-batõ, šli soldatõ“ („Atõ-batõ, läksid sõdurid“), „U soldata võhodnoi“ („Sõduril on vaba päev“) ning „Ofitserõ“ („Ohvitserid“).