Jutt käib Deniss Konovalovist, Akbar Sergalijevist, Roman Feofanovist ja Maksim Umetbajevist, kes olid Moskva lääne administratiivringkonna siseasjade valitsuse narkootikumide käitlemise kontrolli osakonna narkootikumide ebaseadusliku käitlemisega võitlemise jaoskonna töötajad. Samuti on vahi all jaoskonna ülem Igor Ljahhovets, vahendab Interfax.

Uurijate väitel sokutasid nad 2019. aasta juunis narkootikume Golunovi seljakotti ja korterisse, et võtta ta ebaseaduslikult kriminaalvastutusele, öeldakse teates. Ühtlasi võltsisid nad ka operatiivjälituslike toimingute tulemusi, millest said ajakirjaniku süütõendid.

Golunovile sokutatud narkootikumid „soetasid politseinikud varem ebaseaduslikult ning samuti säilitasid ja transportisid nad neid ebaseaduslikult”.

Endiste politseinike vahistamisest teatati täna. Kriminaaljuurdluse alustamisest viie inimese üle teatas Venemaa president Vladimir Putin oma suurel pressikonverentsil. Golunovi advokaat Sergei Badamšin sai teada, et kriminaaljuurdlust alustati Putini pressikonverentsi päeval.

Golunov vahistati Moskva kesklinnas 6. juunil. Väideti, et tema seljakotist ja korterist leiti narkootikume.

8. juunil määras kohus Golunovi koduaresti. 11. juunil teatas Venemaa siseminister Vladimir Kolokoltsev, et kriminaaljuurdlus Golunovi üle lõpetati tema mitteosalemise tõttu kuriteos.

Seoses selle juhtumiga vallandati Moskva lääne administratiivringkonna siseasjade valitsuse ülem Andrei Putškov ja Venemaa siseministeeriumi Moskva peavalitsuse narkootikumide vastase valitsuse ülem Juri Devjatkin. Vallandati ka neli Golunovi vahistanud narkopolitseinikku.