"Murino küla lähedal asub piirkonna relvaladu. Seal süttis tuli. Käivad plahvatused. Sündmuskohale on saadetud erimeeskonnad," ütles ministeeriumi valveametnik telefoni teel.

Ametnik ei teadnud täpsustada, kas plahvatustes on ka hukkunuid või vigasaanuid. Ministeeriumi loodepiirkonna keskuse andmeil ohvreid ega kannatanuid ei ole.

Samas ütles üks baasis viibiv polkovniku auastmes sõjaväelane Reutersile, et mõned sõdurid sai vigastada, kuid ei täpsustanud oma infot.

Uudisteagentuuri Interfax teatel puhkes tulekahju ning algasid plahvatused Peterburi eeslinnas Murinos asuvas kaitseministeeriumi 328. suurtükiväelaos.

Vene eriolukordade ministeeriumi pressiosakonna esialgsetel teadetel põles lao üheksas hoidla, kus on hoiti laskurrelvade lahingumoona ja 82-millimeetriseid miinipilduja miine.

Miilitsakindral Venjamin Petuhhovi sõnul puhkes enne 1917. aasta revolutsiooni ehitatud baasis tulekahju plahvatuse tagajärjel.

"See on väga vana relvaladu. Püüame teada saada, mis seal toimub," ütles ta.

Uudisteagentuuri Itar-Tass teatel oli põlengukohast taevassetõusev punakaspruun suitsusammas näha kilomeetrite kauguselt. Rohkem kui kaks tundi pärast tulekahju süttimist kostis sealt ikka veel iga paari minuti järel suurtükimürskude plahvatusi. Tassi andmeil saadeti sündmuskohale saadetud seitse tuletõrjeautot, kuid tuletõrjujad ei pääsenud baasile piisavalt lähedale ja kustutasid kaugemale levinud leeke. Tuli on levimas kõrvalasuvasse külla, lisati teates.

Baas asub Peterburi kirdeserva lähedal põldude keskel. Miilits on sulgenud ligipääsu sellele ega lase uudishimulikke lähemale. Senistel andmetel pole kahe lähedalasuva küla elanikke evakueerima hakatud.

"Kella viie paiku kuulsime plahvatustelainet. Toimus kümneid äärmiselt tugevaid plahvatusi," rääkis ehitustööline Sergei Issajev, kes töötas tee-ehitusel arsenalist kolme kilomeetri kaugusel.

Tassi teatel on õnnetuspaigale saabunud julgeolekuorganite esindajad ja kohalikud ametiisikud.

Põlengukohale pidi peatselt saabuma eriolukordade minister Sergei Šoigu.