„Tuletan meelde, et president Dmitri Medvedev pöördus eelmisel aastal oma programmilises artiklis „Edasi Venemaa!” kõigi venemaalaste poole üleskutsega toetada riigi kiire moderniseerimise programmi, võtta osa tähtsate probleemide arutamisest ja esitada oma ettepanekuid,” ütles Gudkov. Just selleks ongi tema sõnul loodud uue ühiskondliku organisatsiooni organiseerimiskomitee, vahendab Grani.ru.

„Tulevase ülevenemaalise liikumisega liitumiseks on soovi avaldanud nii erinevate poliitiliste parteide toetajad kui ka parteitud, keda ühendab ühine eesmärk ehitada üles kaasaegne, vaba ja demokraatlik Venemaa, mis on võimeline kindlustama kõigile oma kodanikele väärika oleviku ja parema tuleviku,” ütles Gudkov.

Gazeta.ru täpsustab, et lisaks Õiglase Venemaa aktivistidele võivad uue liikumisega ühineda Jabloko, kommunistide, liberaaldemokraatliku partei ja isegi osaliselt Ühtse Venemaa esindajad.

Gudkov rõhutas, et parteiline kuuluvus ei ole uues liikumises oluline, liikmed peavad ainult alla kirjutama manifestile, milles väljendatakse toetust president Medvedevi moderniseerimiskursile ning kutsutakse üles moderniseerima ka poliitilisi institutsioone ja võitlema ka tegelikkuses korruptsiooniga.