Esialgsetel andmetel sai laskemoonalao plahvatuses viga vähemalt 39 inimest, neist viis tõsisemalt, edastab uudisteagentuur Ria Novosti.

Samara oblastivõimude ametnik Juri Ivanov ütles ajakirjanikele, et kellegi seisund ei ole eluohtlik ja et enamasti oli tegu kergemate vigastustega. Ivanovi andmetel keegi võimsas plahvatuses surma ei saanud.

Kuna väidetavalt järgnes mitmele plahvatusele tohutu põleng, otsustati ümberkaudsetest asulatest evakueerida kuni 6000 inimest.

"Lao territooriumilt viidi soomukiga ära viimased inimesed. Infot selle kohta, nagu oleks keegi veel õnnetuspiirkonda jäänud, hetkel pole," ütles varahommikul regioonivõimude esindaja.

Ei ole veel teada, millal võivad inimesed oma kodudesse naasta, kuna võimude hinnangul ei ole põlengut siiani kontrolli alla saadud ning halvimal juhul võivad plahvatused jätkuda kaks-kolm päeva.

Siiski oblastivõimude ametniku Juri Ivanovi andmetel ei kujuta plahvatused ümberkaudsetele asulatele enam ohtu.

"Hoolimata jätkuvatest plahvatustest, mida põhjustavad tulekahjus lõhkevad mürsud, ei ole lähedalasuvatele Nagornõi, Tšapajevski ja Novokuibõševski asulatele enam ohtu."

Plahvatuse põhjus on võimude sõnul endiselt ebaselge.