Väidetavalt nõuab Sentsov kõikide Venemaal vangis olevate ukrainlastest poliitvangide vabastamist. „Mina, Ukraina kodanik Oleg Sentsov, Vene kohtus seadusvastaselt süüdi mõistetud ja Labõtnangi linna kolooniasse saadetud, kuulutan 14. maist 2018 välja tähtajatu näljastreigi. Näljastreigi lõpetamise ainus tingimus on kõigi Venemaa käes olevate Ukraina poliitvangide vabastamine. Üheskoos lõpuni! Au Ukrainale!“ vahendab uudisteportaal Gromadske Sentsovi kirja.

Ukraina president Petro Porošenko kutsus rahvusvahelist kogukonda Venemaale survet avaldama. „Jätkakem Kremli survestamist, et Ukraina poliitvangid kiiremini koju pääseks,“ märkis ta oma Facebooki lehel. „Jätkakem võitlust ja rakendagem kõiki pingutusi, et seadusvastaselt vangis olevad ukrainlased vabastada.“

Vene uurijate väitel asutas Sentsov Krimmis põranda all Venemaal keelatud liikumise Paremsektor kohaliku osakonna. Sentsovile pandi süüks ühiskondliku organisatsiooni Krimmi Vene Kogukond ja erakonna Ühtne Venemaa osakonna ruumide süütamised Simferopolis 2014. aasta aprillis ja mais. Samuti leidsid uurijad, et Sentsov ja Koltšenko üritasid korraldada Lenini ausamba õhkulaskmise Simferopolis 2014. aasta 9. mail. Vene uurimiskomitee väitel oli süüdimõistetute eesmärk Krimmi eraldamine Venemaast.