Uurimise andmetel valmistasid kahtlusalused alates 2013. aasta septembrist aktiivselt ette terroriakti, mille sihtmärk oli keemiarelvade säilitamise ja hävitamise objekt Maradõkovski. Uurimiskomitee teates öeldakse, et plahvatus sellisel objektil võiks tuua kaasa sadade inimeste surma, vahendab Lenta.ru.

Uurijad täpsustavad, et kahtlusalused saabusid Kirovi oblastisse Moskvast. Omavalmistatud lõhkekeha komponente säilitati spetsiaalses peidikus, mis asus mahajäetud majas. Vahistatute elukoha läbiotsimisel leidsid uurijad ekstremistlikku kirjandust.

Vahistatuid ähvardab eluaegne vanglakaristus. Üht neist kahtlustatakse ka jõu kasutamises võimuesindaja vastu, sest ta osutas vahistamisel vastupanu.

Kirovi oblasti Maradõkovski polügoonil asuvad Venemaa suuruselt teine keemiarelvade ladu ja nende utiliseerimistehas. Kokku säilitati polügoonil ligi 7000 tonni mürgiseid aineid, mis moodustasid umbes 18 protsenti kõigis keemiarelvadest riigis. Praeguseks on suur osa mürgiseid aineid juba hävitatud. Täielikult peaks keemiarelvad polügoonil hävitatama 2015. aastaks.