Meeleavalduse korraldajate hinnangul kogunes protestimarsile umbes 2000 inimest, samal ajal kui linnavalitsuse sõnul osales umbes 700 inimest, vahendab Raadio Vaba Euroopa.

Habarovski krai endine kuberner Sergei Furgal arreteeriti 9. juulil ja viidi Moskvasse. Talle esitati süüdistus seoses mitme tapmisega, mis toimusid 2000. aastate keskel.

Tänasel protestimarsil võis näha meeleavaldajaid plakatitega, millele oli kirjutatud "Furgal - meie valik", "Vabadus Furgalile" ja "Mina/me oleme Sergei Furgal".

Meeleavaldajad marssisid mööda linna peatänavat, blokeerides liikluse. Vahistamisi ei olnud.

Uurimiskomitee nimetas kuberner Furgali vahistamist muu seas Kaug-Ida dekriminaliseerimiseks. Kriitikud näevad selles aga keskvõimude katset vabaneda nendega opositsioonis olevast populaarsest poliitikust.

Juhul, kui Furgal süüdi mõistetakse, võidakse teda karistada kuni eluaegse vangistusega.

2018. aastal võitsid nn „süsteemse opositsiooni” kandidaadid regionaalvalimistel Kremli kandidaate. Üks neist oli ka Vladimir Žirinovski juhitavat LDPR-i esindav Furgal.

Jätkuvad protestid, mis toimuvad kaugel Venemaa pealinnast Moskvast, on harvaesinev avalik vastuhakk Kremlile, mis lõi lõkkele vahetult pärast vastuolulist üleriigilist referendumit, mis pani aluse president Vladimir Putini võimul püsimiseks kuni 2036. aastani.