Peaminister Dmitri Medvedev avas pidulikult 1104 meetri pikkuse silla, mis ühendab Vladivostokki ja halduslikult sinna kuuluvat Russki saart. Medvedev kontrollis ühtlasi, kuidas kulgevad ettevalmistused septembrikuiseks Aasia ja Vaikse ookeani majanduskoostöö (APEC) tippkohtumiseks, vahendab BNS.

"Kõik, mida me siin viimastel kuudel teinud oleme, on ilmselgelt tippkohtumisega seotud," ütles Medvedev.

Moskva kulutab Vladivostoki kaasajastamisele 16 miljardit eurot, et suuri investeeringuid ligi meelitada ja Hiina kasvavale mõjujõule vastu seista.

Poliitikud on kaua muretsenud, et Kaug-Ida kahanev elanikkond ja minimaalne toodang võivad kunagi viia selleni, et Venemaa on sunnitud piirkonnast loobuma.

Ida-Bosporuse väina ületava silla on kriitiline kohalik meedia ristinud "sillaks eikuhugi" ning sellel puhkes sel talvel ehituse lõppstaadiumis suur tulekahju.

Piirkonna maanteed on varinguohtlikud ning Medvedev käis esmaspäeval vaatamas teelõiku, mille tulvaveed osaliselt minema uhtusid.

Medvedev üritas presidendina moderniseerimist läbi viia ning insenere õnnitledes oli tema sõnadest selgelt irooniat kuulda.

"Kahjuks ei pruugi me teada, kuidas maju ehitada," ütles ta. "Aga me oskame kohe kindlasti selliseid konstruktsioone ehitada."

Varem kuulus maailma pikima vantsilla tiitel Sutongi sillale Yangtze jõel Hiinas.