Vene ajaleht Vedomosti kirjutab, et vastavalt uuele alkoholi jaemüügi korrale keelatakse nüüdsest alla 70-rublase (ligi 30 krooni) pooleliitrise viina müük. Kõik alkohoolsete jookide müüki puudutav deklareeritakse nüüdsest ning taara korduv kasutus keelatakse.

Lisaks kavatseb valitsus saata alkoholimüügiga tegelevatesse kauplustesse föderaalse maksuameti töötajad, kes hakkavad müügis olevate pudelite triipkoode kontrollima. Lisaks on praegu arutlusel poodidesse eriliste terminalide paigaldus, millede abil saaks klient ise kontrollida tema poolt ostetud napsi õigsust.

Siseministeerium töötab läbi seaduste muudatusi, mis tooksid endaga kaasa kriminaal- ja täiendavat haldusvastutust andmete esitamata jätmise eest üleriiklikku andmebaasi. Hetkel saab alkoholitootjat karistada vaid litsentsi ära võtmisega. Neid, aga kes toodavad vägijooke üldse ilma selleta, praktiliselt karistada ei saagi.

Hetkel kuulub ministeeriumi teatel alla 70-rublasele pooleliitrisele viinale Venemaal 13,4 protsenti turust. Kuid näiteks Kalmõkkias, Kabardi-Balkaarias, Krasnodari krais ja Dagestanis on see kogunisti 30 kuni 65 protsenti.

Keskmiselt joob iga venemaalane aastas 12,26 liitrit alkoholi, millest 2,7 liitrit on ebaseaduslik alkohol.