„Mida tahaks öelda härra Sullivanile (ja samuti paljudele teistele välismaa tegelastele, kes avaldavad varem ettevalmistatud kommentaare): austage rahvusvahelist õigust, ärge kippuge kallale suveräänsete riikide rahvuslikule seadusandlusele ja tegelege probleemidega iseenda riigis,” kirjutas Zahharova Facebookis.

USA valitud presidendi Joe Bideni riikliku julgeoleku nõuniku kandidaat Jake Sullivan kutsus Navalnõid viivitamatult vabastama. Selliseid avaldusi on teinud ka teised lääneriikide poliitikud ja ametkonnad. Navalnõi vabastamist nõudis ka USA välisminister Mike Pompeo.

Oma muret väljendasid ja vabastamist nõudsid Euroopa Ülemkogu president Charles Michel, Euroopa Liidu välispoliitikajuht Josep Borrell. Euroopa Parlamendi president David Sassoli ja näiteks ka Balti riikide välisministrid Urmas Reinsalu, Edgars Rinkēvičs ja Gabrielius Landsbergis, kes ähvardasid Euroopa Liidu sanktsioonidega ja kelle avaldus on Venemaa meedias eraldi ära märgitud.

Navalnõi saabus eile lennukiga Saksamaalt Venemaale ja vahistati kohe Šeremetjevo lennujaamas. Ta oli tagaotsitav tingimisi vangistuse katseaja reeglite rikkumise eest. Navalnõi oleks nimelt pidanud end kaks korda kuus registreerimas käima. Teda ei hoiatatud aga kordagi, et rikkumine võib viia karistuse reaalseks vangistuseks pööramiseni.